#nakedinfo

Πώς καθαρίζουμε τα Stasher bags;

Καθαρίστε εύκολα το Stasher σας 

Τα Stasher bags σχεδιάστηκαν για να είναι πλήρως  επαναχρησιμοποίησιμα, προκειμένου να διατηρούν τα τρόφιμα μας φρέσκα, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη και αποτρέποντας την ρύπανση από πλαστικά για πολύ καιρό. Ωστόσο, για να διατηρήσουμε τα Stasher bags μας σε καλή κατάσταση, θα είναι καλό να τα φροντίζουμε σωστά, και αυτό ξεκινά με  ένα απλό και ασφαλές καθάρισμα..

Πώς να καθαρίσετε τα Stasher bags μας

Καταρχάς, ΔΕΝ γυρίζουμε το Stasher bag μας ανάποδα. Ξέρουμε ότι είναι πειρασμός, αλλά είναι περιττό (συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε γιατί). Το να γυρίσετε το Stasher σας ανάποδα για να το καθαρίσετε, όπως θα κάνατε με μια πλαστική σακούλα, θα μειώσει την αντοχή των ενωμένων ακμών και τελικά το Stasher σας θα σκιστεί.

Οι άκρες ενός Stasher bag ενισχύονται από τη συγκόλληση των γυαλιστερών και ματ πλευρών της σιλικόνης τροφίμων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε οτιδήποτε θα απειλήσει τον ανθεκτικό σχεδιασμό του Stasher bag μας.

Τώρα που καλύψαμε το μεγάλο “όχι”, ας προχωρήσουμε στην ουσία!

Ναι, τα Stasher bags είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων 👏🏽 

Είναι πραγματικά εύκολο να καθαρίσετε τα Stasher bags σας: απλώς ρίξτε τα στο πλυντήριο πιάτων  ή χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και σαπούνι.

Απομακρύνετε τις επίμονες μυρωδιές

 Υπάρχουν μυρωδιές που επιμένουν (όπως τα κρεμμύδια); Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να τις απομακρύνετε.

  • Βουτήξτε την τσάντα σας σε νερό και ξύδι (50-50) για μερικές ώρες.
  • Βάλτε το στο φούρνο σε μια λαμαρίνα για οκτώ λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου και αφήστε την να κρυώσει.. 
  • Για πιο επίμονες  μυρωδιές, χρησιμοποιήστε και τις δύο μεθόδους. 

Αποχαιρετήστε τις λεκέδες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του ήλιου για να αποχαιρετήσετε μερικούς: τοποθετήστε το Stasher σας στο ηλιακό φως για μερικές ώρες για φυσικό καθαρισμό λεκέδων. Αυτό λειτουργεί άψογα για σάλτσα ντομάτας και  λεκέδες από καρότο ή καρπούζι για παράδειγμα.

Ανησυχείτε για τη μούχλα;

Αποτρέψτε την εμφάνιση μούχλας στις γωνίες του σφραγίσματος της τσάντας Stasher σας, ξεπλένοντας όλα τα υπολείμματα μετά από κάθε χρήση. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα πιάτων για καλύτερο αποτέλεσμα.

Καμιά φορά, ακόμη κι αν καθαρίσετε καλά τη σακούλα σιλικόνης, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να την απολυμάνετε. Κανένα πρόβλημα: αφήστε το Stasher bag σας να μουλιάσει σε λίγο ξίδι ή βραστό νερό για απολύμανση.

Ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσετε τα Stasher bags σας

Μερικές φορές, τα Stasher bags χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο στεγνώματος αφού πλυθούν με το χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μη-αιχμηρά αντικείμενα κουζίνας για να στηρίξετε τις τσάντες σιλικόνης, όπως μπουκάλια ή κούπες. Όταν τις αφήνετε να στεγνώσουν, μερικές φορές μπορεί να προκύψουν σταγόνες νερού στη σιλικόνη. Είναι πλήρως ανώδυνες, απλά όχι τόσο ελκυστικές όσο ένα κρυστάλλινο καθαρό Stasher bag, οπότε μπορείτε να τις αποφύγετε με ένα γρήγορο καθάρισμα με μια πετσέτα.

Περισσότερες συμβουλές για να παραταθεί ηδιάρκεια ζωής των Stasher bags σας:.

  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα Stasher bags για αποθήκευση αιχμηρών αντικειμένων και σίγουρα μην τα χρησιμοποιείτε ως επιφάνειες κοπής.
  • Αποφύγετε να παγιδεύεται υγρασία αποθηκεύοντας τα καθαρά Stasher bags σας με τα σφράγισματά τους ανοικτά.
  • Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε την τσάντα περισσότερο από ότι ανοίγει φυσικά.