Αφήνω αυτό εδώ σαν έναν μικρό μπούσουλα για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να φτιάξουν ψωμί με προζύμι στο σπίτι. Εγώ έψαχνα για χρόνια μια συνταγή που να μου δίνει ένα αποτέλεσμα σαν αυτό που έβλεπα στα βιντεάκια και τις φωτογραφίες των άλλων και κατέληξα στην παραπάνω.
Εύχομαι να σας βοηθήσει το βιντεάκι που φτιάξαμε και για ο,τι απορία έχετε στείλτε μου μήνυμα αν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω! Εσάς που νομίζετε ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε ψωμί με προζύμι, σας νιώθω να ξέρετε. 2 χρόνια πέρασα να φτιάχνω ψωμιά νόστιμα μεν, αποτυχημένα από φούσκωμα δε... πάμε γερά, μπορείτε!
Δείτε περισσότερα: https://youtu.be/QKHjhB4SOIk
Συνταγή για ψωμί με προζύμι:
- 310 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια από αλεύρι [ 10g πρωτεϊνη ανά 100g ]
- 215 γραμμάρια από σκληρό αλεύρι [ 12-14g πρωτεϊνη ανά 100g ]
- 30 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
- 80 γραμμάρια προζύμι
- 8 γραμμάρια αλάτι
#tip Tην πληροφορία για την περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη θα τη βρείτε στην διατροφική ετικέτα που βρίσκεται πίσω ή στο πλάι στις συσκευασίες όλων των αλεύρων
1ο στάδιο, αυτόλυση:
- 310 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια από αλεύρι [ 10g πρωτεϊνη ανά 100g ]
- 215 γραμμάρια από σκληρό αλεύρι [ 12-14g πρωτεϊνη ανά 100g ]
- 30 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
2ο στάδιο:
- 80 γραμμάρια προζύμι
- 8 γραμμάρια αλάτι